tisdag 29 juli 2008

"Netikett" - en fråga för allmänheten

Funderar vidare på om man får radera bort kontakter på Facebook för att man inte orkar med deras jobbiga status-uppdateringar.
En tjej jag inte känner skriver om sitt krossade hjärta, hur hon lider och saknar. "X saknar Y mer och mer varje dag. Varför? Kom tillbaka!" och "X kommer aldrig att hitta någon att älska som hon älskade Y".

Puh-lease.

En annan bekant lämnar regelbundna, i det närmaste suicidala uppdateringar, lite väl detaljerade. "X vill gå och hänga sig", "X känner hur ensamheten sveper in och han måste ta till flaskan", "X är så jävla trött på allting. Lyssnar på Lundell. Enda trösten."

Ungefär så.

Och så finns det de vanliga, harmlösa svennarna med sina eviga "X is working" och "X is hungry" och "X längtar till helgen!!!!"

Intressant! "Caroline is so not interested".

Jag är för elitism, i många fall. Jag är också för ordning och reda. Får man "rensa" bland sina kontakter? Och i så fall - är det okej att rensa bort dem, enbart baserat på deras fåniga statusar?
I samma anda skulle jag kunna lägga till - och bli vän med - någon okänd person vars statusar alltid roar.

5 kommentarer:

Steelwheels sa...

Jag känner exakt samma sak. Har en gammal kompis på Facebook som alltid skriver otroligt cutesy grejer, som t ex: "NN grattar mormor på 90-årsdagen!" (som om mormor regelbundet kollade sin Facebook), "NN älskar Köpenhamn om sommaren!" och "NN tackar sin älskade syster för överraskingen - kram!"

Skulle gladeligen rensa bort personen om det inte vore för att det är en riktigt, riktigt gammal vän.

Caroline Hainer sa...

Oh my! Hoppas bara att vännen inte läser Jazzhands regelbundet...och om han/hon gör det att hon skippar kolla i kommentatorsfältet. Och om han/hon gör det inte är bekant med ditt alias.

Tiger sa...

Statusar som roar? Vad? Hur kan du INTE uppskatta en status som: "X är så jävla trött på allting. Lyssnar på Lundell. Enda trösten."

Lyssnar på Lundell... :-)

Angelica sa...

Men kan du tänka dig något deppigare än en suicidal man som tröstlyssnar på Lundell? Är det den bild man vill få för sin inre syn när man loggar in på Facebook?

Anonym sa...

Jag håller med tiger. Det var ju en helt fantastisk status. I say he's a keeper!