lördag 17 mars 2007

Alla dessa medelålders män


Filmen Wild Hogs. Fyra medelålders män tycker att deras liv är inrutat. De inser att lösningen heter en veckas motorcykelsemester, med lite slagsmål, lite nakenbad och lite flirt.
William H Macy spelar en programmerare som bär runt på sitt eget bajs i en plastpåse. John Travolta spelar tuff man i bandana, typ ledaren. Tim Allen spelar tandläkare som behöver kissa hela tiden. I en scen äter han smör. I en annan badar han näck och konstaterar att det är livet. Vi lever så konstlat nu för tiden. Martin Lawrence spelar hunsad man som efter ett rejält uppfriskande slagsmål med Ray Liotta inser att han måste säga emot sin fru mer. I en scen häller han senap och ketchup på två bikers.
För att åka motorcykel handlar ju, som alla vet, om att vara totalt fri och hitta tillbaka till sin manlighet. Som Peter Fonda (!) säger i slutscenen, där han dyker upp som superbiker.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Och att vara man innebär även att man kan snyta sig i näven utan att skämmas. Hoppas detta viktiga inslag var med i filmen.

Caroline Hainer sa...

Eller i alla fall kissa på rad bredvid varann. Det är väl ungefär samma sak. Och dricka öl ur ölkanna.
Jag tror att det kanske framgår från inlägget, men detta var en av de absolut sämsta filmer jag sett i hela mitt liv.

Conan sa...

På Rotten Tomatoes tyckte många att den förutom att vara kass också bjussade på en hel del homofobi. var det så?

Caroline Hainer sa...

Ja! Det var helt weird så många bögskämt det var (som alla gick ut på att fyra medelålders män på roadtrip tillsammans kan inte bara vara vänner).
Fattar inte vem filmen riktar sig till med alla gayjokes, slagsmål och svordomar. Trodde det var en barnfilm. Den är ju Disneyproducerad. Men fan alltså... om jag fick välja mellan att se om Maskernas mästare (som hittills varit min sämsta film ever) och Wild Hogs väljer jag lätt Maskernas mästare.

Conan sa...

Bra intervju med Macy i DN! Gillar särskilt att du bara nätt och jämnt maskerade din besvikelse över hans märkliga rollval... Coolt att han bara sa "Mamet" och inte "Dave" enligt Hollywood-standard. Han var alltså trevlig?