söndag 18 mars 2007

Barnuppfostran i förorten


Butiken All Ting i Högdalen har "50-70% på allt". (Vill man fynda klockor med grisansikten, smink av märket Sabina eller hundra meter vaxduk så vet jag ett bra ställe).
Liten kille, typ tio år, med för stor jacka som det står HÖGDALENS IF på, står vid kassan. Kassamannen säger "Har du spelat match? Förlorade ni?". Lillkillen säger att de förlorade med tio-noll. Kassamannen säger att han "borde skämmas". Lillkillen bortförklarar sig med att motståndarna var ett år äldre. Spelar ingen roll, säger kassamannen strängt. Du ska skämmas. Tio-noll. Shiiiish.
Oj. Livet i förorten är sannerligen mer uppfriskande hårt än jag vill minnas.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om bara fler kunde krossa fotbollsbarnens självkänsla... då kanske vi om ett par generationer står helt fotbollsspelarlösa och därmed slipper lida av det där klotsparkande dravlet?

Caroline Hainer sa...

Jag hyser, liksom du, en viss beundran för kassamannens franka tilltal.

Anonym sa...

Helt rätt.
Jag är trött på att barnen ska få åka fram på en räkmacka. Varför låter vi dem vinna i spel? Varför säger vi att deras uppträdanden är bra när de egentligen stinker? Varför säger vi att "det gör inget" när dem spiller ut en stor mugg med mjölk över hela bordet? Nej nej all heder åt kassamannen, nu slutar vi alla att jamsa med ungarna. Det är ett krig mellan oss utan barn och dessa små otäcka egoistiska småglinen.

För övrigt heter butiken "Allting" och inte "All Ting". Nu har de även rea på blomlådor... 35 kr st!!!

Caroline Hainer sa...

Man kan ju inte säga "det gör inget" när en unge spiller ut en mugg med mjölk heller!